Thursday, April 21, 2011

Pressure? Stress? Arghhhh !

Hai..bersawang kembali blogkuu..kire2 balik dah nk final plak aku rupenye..bukan diploma dh..DEGREE cik adik oiii! arghh..tension!stress!sume berbagaiii...apa pun xboleh! 
(Tauke Maharaja Lawak)


 Exam stat 25hb niii..smpaila 6 Mei..sabo jelaa..classmate sume stat 30hb.mana aci!argh..tp kdg2 bgus gk exam awal nii..dpt readykan diri awal2..entahlaa..igt nak larikan diri daripada account! tgok2 business pun sama ssh n pressure dia..xpelaaa..ko dah pilih jalan ni kan..insyaAllah..mst bole pnye! :)

So dlm entry sy ni..nk ckp..jgnla stress2 sgt..xkshla time nk EXAM ke? BERCINTA ke? MAKAN ke? haha..lepak je:) benda2 tu sume akan abes gk nnti..jgn rsaulaaaa:D Bak kata ad kwn sy sorg nii..baru je knl smlm rsenye..GF adik sy kat S.Alam ni..hahaha...die kata "kalo lagi pressure..belajar cmne pun bukannya dapat" (Aishah Jamil, 2011) =p ... Betol ckp dia..so..jgn pressure2..jgn stress2..n yg paling UTAMA..jangan terjun tasik k..oraittt...c u later..lapaq la pulakkk..heeeee :D

*jgn jadi smpai cmni tauuu*

Wednesday, April 13, 2011

Mood = Happy :D wpun ade test esok..

Bukan setakat dah bsawang..brabuk..telur lipas..telur cicak sume aderr..Hehe..lame x update..tetibe rse nk update..rase seronok sgt arini..antaranya ialah :

1. Study smbil lepak n gelak tbahak2 bsama ex2 Diploma in Accountancy UiTM di PTAR 2 :)



2. Man U menang laaa! hahahahaha..TREBLE! here we come :D
So..hargailah rakan anda n setia lah pada club anda xkire kalah ke mng k! sekian =p

Friday, February 11, 2011

10 Peraturan Terhadap Awek(s) ketika Football Match ;)

(Ingat, korang kena berdiri di hadapan awek(s) / skandal(s) korang, buat muka serious dan kecilkan sikit mata. Biar kasi nampak ganas. Control mereka)


1. Anda (si awek) perlu baca sport pages so anda akan tahu apa yang sedang berlaku dalam match bola. Team mana yang menang, team mana yang kalah. Siapa rembat gol cantik, dan siapa tak reti rembat gol. Dengan itu, anda akan ada point untuk join conversation. Kalau anda tak dapat buat ni, DO NOT EVER complain about not receiving any attention. No sulk-sulk.

2. Anda boleh duduk bersama si lelaki untuk menonton satu perlawanan bola  dan bercakap mengenai game tersebut hanya ketika half-time break dan  hanya jika score perlawanan tidak memihak kepada pihak lawan. Sebagai  tambahan, sila ingat yang aku kata "satu". So, sila jangan nak menggedik  kata bulan World Cup adalah alasan yang terbaik untuk luangkan masa  bersama. There is no such thing.

3. Jika korang sudah kahwin ( + nikah), si lelaki tidak akan kisah kalau anda nak mengada-ngada crawling dan menggedik di hadapan TV selagi tidak mengangu si lelaki menonton bola. Dan kalau anda merancang untuk stand naked di hadapan TV dengan tujuan nak mengalihkan pandangan, jangan buang masa, ianya tidak akan berhasil. Dan, pastikan anda cepat-cepat pakai baju. Si lelaki tidak akan ada masa untuk hantar anda ke hospotal atau klinik jikalau anda demam. Pergi sendiri.

4. Semasa match bola pasukan favorite si lelaki, si lelaki akan jadi buta, bisu dan pekak melainkan jika mereka perlukan seseorang untuk refill air atau seseorang untuk sediakan sesuatu untuk di makan.

 Barcaaa!

5. Sebarang arahan dari si gadis untuk fetch si awek balik rumah, buat homework, dodoikan tidur dan bergayut adalah sesuatu yang mustahil ketika match berlangsung. Don't ever think about it.

6. Please, please, please jika anda nampak si lelaki tengah bersedih ketika team favorite-nya sedang kalah, DO NOT EVER say "get over it, it's only a game" atau "Jangan risau, mereka mungkin akan menang musim akan datang". Jika anda pihak perempuan yang lafazkan ayat ini, anda hanya akan membuatkan si lelaki bertambah bengang and will love you less. Ingat, anda tak tahu apa-apa pasal fav team si lelaki dan "kata-kata semangat" korang tu hanya akan membawa kepada break-up dan penceraian.

7. Semasa World Cup, pihak perempuan jangan sekali-kali bunyik "Baik you  pilih, spend masa untuk I atau lepak kat kedai mamak menonton bola  sepak?". Ya jangan ugut sebegitu sebab si lelaki akan memberikan jawapan  yang boleh membuatkan korang kecewa gila. Fikir 2345678 kali sebelum  ugut.

8. Ulang tayang (replays) of the every goals adalah amat penting. Tak kira lah si lelaki tu pernah lihat atau tak pernah atau buat-buat tak pernah lihat jaringan gol tersebut. When si lelaki wants to see it again, si lelaki will see it again. Many times. No excuses.

9. Match bola adalah dalam range 8pm hingga 6pagi (habis) (waktu Malaysia). Pastikan anda check jadual match teams favorite si lelaki kerana sebarang keinginan untuk bermanja, menggedik dan mengawan pada waktu match adalah mustahil untuk berlaku.

10.Dan yang terakhir, sila simpan perasaan anda yang menunjuk kepada "Oh Thank God the World Cup is only every 4 years". Si lelaki adalah immune terhadap kata-kata dan expressions tersebut, because after this comes the Champions League, Italian League, Spanish League, English Premier League, etc.

Anda = Si awek / gadis / perempuan
Si lelaki = Boyfriend anda.

yeay..x bersarang dah !!!

my situation now is exactly like the above pic..
ASSIGNMENT blambak2..report3:(!
weekend ni ade LDK!
next week ade 2-3 TEST!
this is called DEGREE LIFE :(
Loading...